ورود / عضویت
تاریخ 1400/03/22 ساعت 12:03

آنالیز فنی دیدار تیم ملی فوتبال زنان ایران و بلاروس

آنالیز فنی دیدار تیم ملی فوتبال زنان ایران و بلاروس

تیم ملی فوتبال زنان ایران سه شنبه شب در دیدار تدارکاتی به مصاف بلاروس رفت و با شش گل از حریف خود شکست خورد. با آنکه در فضای مجازی انتقادات زیادی به گل باران شدن ایران شده بود اما این تیم پس از دو سال دوری از میادین و حذف از رنکینگ جهانی دوباره فعالیت خود را آغاز می‌کرد و نباید انتظارات زیادی از نتیجه پیش آمده داشت. البته نکات زیادی در این دیدار وجود دارد که قصد داریم آنها را بررسی و آنالیز کنیم. قطعاً این نکات برای پیشرفت تیم کشورمان است و صرفا جنبه فنی دارد: 


بازی با ۴ ترکیب متفاوت

تیم ایران در دیدار دوستانه خود با ۴ ترکیب متفاوت بازی کرد. مریم ایراندوست ابتدا با ترکیب ۱-۴-۱-۴ تیمش را روانه میدان کرد. بعد از آنکه بازیکنان در برخی نقاط و به ویژه در منطقه ۱۴ زمین (یک سوم دفاعی ایران) برابر حریف موفق نبودند کادر فنی رو به ترکیب ۱-۳-۲-۴ آورد تا با دو هافبک دفاعی حملات حریف را متوقف کند. در نیمه دوم اما تیم کشورمان با ترکیب ۳-۳-۴ روانه زمین شد و در نهایت از دقایق ۷۰ به بعد هم ترکیب ۴-۴-۲ از سوی کادر فنی امتحان شد تا در میانه میدان و باتعدد بازیکن بتوانیم برتری خوبی بر حریف داشته باشیم.


شروع خوب ایران در ابتدای دو نیمه

تیم ملی زنان ایران در ابتدای دو نیمه شروع‌های خوبی داشت و موقعیت‌هایی را روی دروازه حریف خلق کرد. اما این موقعیت‌ها همچون جرقه‌هایی بودند که هیچ وقت به روشنایی نرسیدند. در ثانیه ۳۰ نیمه اول می‌توانستیم با اشتباه بازیکن حریف، پاس خوب شقایق روزبهان و فرار هاجر دباغی به گل برسیم اما خروج دروازه بان حریف ما را از گل زود هنگام دور کرد.

 در نیمه دوم نیز پس از یک شروع مجدد خوب از یاسمن فرمانی و فعل و انفعالاتی در یک سوم دفاع حریف موقعیت خوبی برای شوت زنی شبنم بهشت فراهم شد اما ضربه او در چارچوب نبود.

 ثانیه ۳۰ بازی و پاس خوب روزبهان به دباغی که با وجود فرار خوب مهاجم تیم ایران به گل تبدیل نشد


 شروع خوب ایران در ابتدای نیمه دوم بعد از یک شروع مجدد خوب رقم خورد اما شوت شماره ۸ ایران در چارچوب نبود


شروع مجدد و پاس‌های رو به عقب کشنده

 در این دیدار به جز یکی دو صحنه پاس‌های رو به عقب و شروع مجددهای نه چندان خوب تیم ما زمینه ساز دریافت گل‌های متعدد شد. اولین پاس رو به عقب به دقیقه دوم بازی برمی گردد که شقایق روزبهان قصد داشت توپ را به فرمانی برساند اما با اشتباه این بازیکن توپ در اختیار بازیکنان بلاروس قرار گرفت و همان صحنه به اولین موقعیت حریف تبدیل و با خوش شانسی ایران توپ به تیر دروازه خورد و به گل تبدیل نشد. اما از این دقیقه پاس‌های رو به عقب و کشنده برای تیم ما تازه شروع شدند و در دقیقه ۴ بازیکن ایران در گوش راست با پاس رو به عقب خود در حالی که قصد داشت مدافع هم تیمی را صاحب توپ کند پایه گذار گل دوم حریف شد. این درحالی است که ظهرابی نیا می‌توانست با حفظ توپ و صاحب توپ کردن بازیکنان جلویی توپی که هرگز برای کشورمان خطرناک نبود را از محوطه جریمه دور کند.

دقیقه ۲ بازی، اولین پاس رو به عقب اشتباه و خلق اولین موقعیت برای بلاروس

دقیقه ۴ بازی، اشتباه سارا ظهرابی نیا در پاس رو به عقب و عدم حفظ توپ گل اول بلاروس را رقم زد


از نکات دیگر در شروع مجددهای تیم کشورمان استفاده از پاس‌های کوتاه بود که با از دست رفتن توپ موقعیت‌هایی را برای حریف ایجاد می‌کرد. نمونه‌ای از این اشتباهات را در دقیقه ۴۷ و گل چهارم بلاروس شاهد بودیم. پس از آفساید گیری خوب فاطمه امینه برازجانی با پاس کوتاه گلنوش خسروی را صاحب توپ کرد اما این بازیکن توپ را به حریف داد و همان موقعیت به گل تبدیل شد.


 حتی بعدتر و در صحنه گل پنجم بلاروس باز شاهد این اشتباه از سوی بازیکنان کشورمان بودیم. در دقیقه ۵۷ این دیدار ملیکا متولی خطای بدست آمده برای ایران را با پاس کوتاه آغاز کرد و سربالی دیگر بازیکن کشورمان توپ را به حریف سپرد و همان صحنه به گل پنج بلاروس تبدیل شد.


شروع مجدد نه چندان خوب برای ایران و استفاده ازپاس های کوتاه که خسروی نتوانست حفظ توپ کرده یا دیگر بازیکنان را صاحب توپ کند. همان صحنه به اوت برای حریف تبدیل و بازیکنان بلاروس گل چهارم را به ثمر رساندند.


خطای بدست آمده برای ایران در محوطه جریمه را متولی مدافع تیم کشورمان به صورت کوتاه آغاز کرد و همان توپ با پرس خوب مهاجمان بلاروس به گل پنجم تبدیل شد.


 در واقع اصرار بازیکنان تیم کشورمان به استفاده از توپ‌های کوتاه پرریسک مشخص نیست. در حالی که در یکی دو صحنه که بازیکنان ایران رو به توپ‌های بلند آوردند موفق ظاهر شدند. مطمئناً کادر فنی ایران در دیدارهای تدارکاتی آینده به این موضوع توجه ویژه ای خواهد داشت.


نگاه ویژه به منطقه ۱۴ زمین ایران

عملکرد تیم کشورمان در این دیدار نشان داد یکی از نقاط آسیب پذیر ایران منطقه ۱۴ یا یک سوم دفاعی تیم است. تیم بلاروس بارها از همین نقطه استفاده کرد و البته به گل هم رسید. یکی از صحنه‌هایی که نشان می‌دهد این ضعف تا چه حد در این نقطه وجود دارد به دقیقه ۵۴ بازی باز می‌گردد. در حالی که بازیکن بلاروس از از سمت راست دفاع ایران توپی را به محوطه جریمه سانتر می‌کند با دفع توپ مدافع ایران مواجه می‌شود اما در ریباند هیچ بازیکن ایرانی وجود ندارد تا در تکمیل دفع توپ عمل کند و همین صحنه به موقعیتی خطرناک برای بلاروس مبدل می‌شود.

 دفع توپ از بازیکن ایران و استفاده از ریباند آن از سوی بازیکن بلاروس


 برای حل این موضوع مریم ایراندوست سعی کرد تغییراتی در ترکیب ایجاد کند. او ابتدا با اضافه کردن بازیکن به این نقطه سعی کرد با تعدد بازیکن ضعف ایران را برطرف کند اما باز هم موفق نبود. سرمربی ایران حتی در نیمه دوم هاجر دباغی را از خط حمله به این ناحیه آورد تا با دفع توپ بتواند موقعیت‌های حریف را از این ناحیه به صفر برساند که تا حدودی توانست ضعف‌ها را بپوشاند.


نیمه دوم؛ تا حدودی بهتر

 تیم ایران در نیمه دوم برای جبران گل‌های خورده سعی کرد بر خلاف نیمه اول دفاع بالاتری داشته باشد، در واقع بازیکنان ایران از جلو پرس کرده و با این کار سعی کردند بازیکنان حریف را به اشتباه بیاندازند که در این خصوص تا حدودی موفق ظاهر شدند. در دقیقه ۶۳ همین رویه توانست بازیکنان بلاروس را به اشتباه انداخته و توپ را در اختیار ایرانی‌ها قرار دهد. گفتنی است در ۱۵ دقیقه پایانی بازی کادر فنی با انجام تعویض‌ها و جا به جایی چندین مهره در زمین عملکرد بهتری از خود نشان داد. در واقع ساختار سازماندهی شده تری از ترکیب ایران شاهد بودیم و به جز صحنه‌ای که در دقیقه ۸۱ پنالتی به سود بلاروس اعلام شد دفاع ایران اشتباه کمتری از خود نشان داد.

 پرس خوب تیم کشورمان در نیمه دوم که این فشار در نهایت توپ را در اختیار بازیکنان ما قرار داد


 ترکیب ۲-۴-۴ ایران و بازی بالای مدافعان کشورمان که با پرس خوبی از جلوی زمین از سوی مهاجمان اتفاق می‌افتاد.


 عدم آمادگی کافی بازیکنان و شرایط آب و هوایی

بعد از مدت‌ها تعطیلی تیم کشورمان، در دیدار اول این تیم شاهد افت آمادگی بازیکنان در زمین بودیم. تا جایی که سرشین کمانگر در همین دیدار مصدومیت سنگینی داشت و باعث شد این بازیکن برای مدتی خانه نشین شود. این درحالی است که قبل از شروع بازی خواجوی گلر اول ایران به دلیل مصدومیت بازی را از دست داد و گلر دوم تیم یعنی عارفه سادات کاظمی در صحنه‌ای ممکن بود مصدومیتی مشابه با کمانگر داشته باشد. این موارد همگی نشان از عدم آمادگی بدنی بازیکنان دارد و هشدار بزرگی برای کادر فنی تیم است تا با انجام اردو‌های متعدد و ارتباط بیشتر با بازیکنان بر روند آمادگی آنان نظارت داشته باشد. از سوی دیگر شرایط آب و هوایی بلاروس کار را برای ایران سخت کرده و بارش باران در دقایقی از نیمه اول فضای متفاوتی را برای ملی پوشان رقم زد. از نکات دیگر این دیدار که باید به آن اشاره کرد نداشتن آگاهی محیطی از سوی بازیکنان بود که در این خصوص نیز کادر فنی باید با انجام تمرینات آگاهی محیطی بازیکنان را در زمین آماده کار کند. در موارد متعددی از دقایق بازی بازیکنان کشورمان درک کافی از شرایط محیطینداشتند و همین موضوع باعث دریافت گل و موقعیت به حریف شد.


جمع بندی

 با همه این تفاسیر مریم ایراندوست سرمربی تیم کشورمان آینده‌ای روشن در قامت مربیگری تیم ایران دارد. او باوجود تمام ضعف‌های تیم دردیدار اول نشان داد ایده‌های خوبی برای اجرا در زمین داشته و اجرای این ایده‌ها نیاز به زمان و البته آمادگی و هماهنگی ۱۰۰ درصدی بازیکنان دارد. 


آنالیزور: امیر شمس


تیم ملی فوتبال زنان ایران, بلاروس, آنالیز فوتبال زنان


دیدگاه شما
دیدگاه ها
سامانه اعلام و چاپ آگهی مفقودی مدارک