ورود / عضویت
تاریخ 1399/02/02 ساعت 09:37

مهدی جهانشاهی، مدیرعامل باشگاه شهرداری سیرجان:

ساختار فوتبال زنان غلط است؛ رسیدن به فوتبالی مدرن نیازمند ساختاری حرفه‌ای‌تر است

ساختار فوتبال زنان غلط است؛ رسیدن به فوتبالی مدرن نیازمند ساختاری حرفه‌ای‌تر است

به گزارش فوتبالدخت به نقل از تسنیم مهدی جهانشاهی مدیرعامل باشگاه شهرداری سیرجان با اشاره به اینکه باشگاه شهرداری سیرجان در سال‌های اخیر و پس از حضور در لیگ برتر فوتبال بانوان موفق به کسب عناوینی همچون قهرمانی و نایب قهرمانی، معرفی استعدادها و حتی معرفی مربی به تیم‌های ملی فوتبال شده است اظهار داشت: باید دید که این موفقیت‌ها چه تاثیری بر رشد ورزش بانوان شهرستان سیرجان داشته است.

وی با بیان اینکه شکل‌گیری تیم فوتبال بانوان شهرداری سیرجان در لیگ برتر فوتبال زنان ایران به غیر از کارکردهای ورزشی، اولویت‌های دیگری به‌ویژه در حوزه فرهنگی برای مجموعه باشگاه و شهرداری سیرجان داشته است گفت: در بخش ورزش قهرمانی با این تیم عناوین خیلی خوبی بدست آوردیم و این موفقیت‌ها برند ما را در سطح کشور را ارتقا داده و به تیم و باشگاه شهرداری سیرجان شخصیت داده است.


مدیرعامل باشگاه شهرداری سیرجان با اشاره به اینکه با تشکیل این تیم توانستیم مباحث فرهنگی را از طریق فوتبال به جامعه انتقال دهیم و این تیم برای ما کارایی خیلی بالایی داشته افزود: یکی از این کارایی‌ها  در حوزه فرهنگی نگرش ما به مسائل اجتماعی بود.

وی با بیان اینکه از طریق این تیم بانوان شهرستان سیرجان با ورزش و به خصوص فوتبال بیشتر آشنا شدند گفت: با موفقیت این تیم اعتماد به نفس و خود باوری در جامعه زنان افزایش یافت و حتی با فوتبال و تیم شهرداری سیرجان جامعه بانوان سیرجانی الگو پذیرشدند.


جهانشاهی با ابراز اینکه اکنون تب فوتبال در بین بانوان سیرجانی فراگیر شده است ادامه داد: در شهرهای شهرستان سیرجان نیز این امید در بین دختران ایجاد شده که با ورزش می‌توان به لحاظ اجتماعی هم صاحب جایگاه خوبی شد.

وی با بیان اینکه ساختار فوتبال بانوان غلط است و هیچ خلاقیتی از سوی فدراسیون فوتبال برای توسعه و رونق بیشتر فوتبال بانوان دیده نمی‌شود گفت: در حالی که شرایط اقتصادی و فرهنگی حاکم بر فوتبال بانوان با فوتبال مردان تفاوت دارد، هیچ ایده‌ای برای استفاده از این فضا وجود ندارد.


مدیرعامل باشگاه شهرداری سیرجان با عنوان اینکه مشکل اصلی فوتبال بانوان ساختاری است و چون بانوان در ساختار فوتبال کشور صاحب جایگاهی نیستند اهمیتی به فوتبال آنها داده نشده است افزود: بانوان در هیئت رئیسه فدراسیون صاحب یک کرسی هستند، اما این جایگاه قدرت لازم برای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی ایده‌آل و در شان بانوان را ندارد.


وی با بیان اینکه فدراسیون فوتبال می‌خواهد هر کاری را که برای فوتبال مردان انجام می‌دهد، برای بانوان نیز انجام دهد گفت: این در حالی است که ما باید بپذیریم فوتبال بانوان نوپاست و به لحاظ جایگاه و از نظر شرایط فنی آنها خیلی عقب‌تر از مردان هستند و فدراسیون باید این کمبود و خلا را با برنامه‌ریزی قوی پر کند.

جهانشاهی با ابراز اینکه فدراسیون فوتبال حتی نتوانسته بسته‌های حمایتی و حساب‌ شده‌ای را برای حضور حامیان مالی و مشوقین فوتبال بانوان فراهم کند افزود: کسی که برای سرمایه‌گذاری در ورزش پیش‌قدم می‌شود نیاز به حمایت دارد.


وی با عنوان اینکه فوتبال بانوان ما پخش تلویزیونی ندارد و برنامه‌ریزی آن‌چنانی هم برای رشد آن نداریم گفت: در صورتی که اگر به این آیتم‌ها توجه شده بود، سرمایه‌گذار خیلی بهتر و آسان‌تر به آن ورود می‌کرد، چرا که هزینه‌های فوتبال بانوان به مراتب برای سرمایه‌گذار کمتر از سرمایه‌گذاری در فوتبال مردان است.

مدیرعامل باشگاه شهرداری سیرجان در پاسخ به این سوال که حضور خانم جهان‌نجاتی را به عنوان سرمربی بر روی نیمکت تیم شهرداری سیرجان چگونه می‌بینید؟ گفت: حضور وی به عنوان سرمربی بزرگ‌ترین سرمایه برای باشگاه است و خانم جهان‌نجاتی سرمایه انسانی خیلی باارزشی است.

وی با بیان اینکه اگر این روند در سال‌های آتی ادامه داشته باشد جهان‌نجاتی‌های زیادی در فوتبال سیرجان متولد می‌شوند افزود: تیم ما اگر امروز پول داشت، اما جهان‌نجاتی را در اختیار نداشت، ضرر می‌کرد اما همین که جهان نجاتی امروز بر روی نیمکت ما حضور دارد، اما پول نداریم، ما برنده هستیم، چرا که نگرانی از بابت مسائل فنی نداریم، چرا که چرخه تولید فعالیت دارد.


جهانشاهی با اشاره به قهرمانی تیم شهرداری سیرجان در لیگ برتر زنان ایران در سال 94  گفت: فکر نمی‌کردیم در انتهای آن فصل و در دومین سال حضور در لیگ برتر قهرمانی لیگ را بدست آوریم.


وی ادامه داد: برنامه‌ریزی ما به شکلی بود که برای 3 سال نخست حضور تیم در لیگ حضور در بین سه تیم بالای جدول را داشته باشیم اما انگیزه و تلاش بالای بازیکنان در کنار حمایت و پشتیبانی شهرداری سیرجان موجب شد تا جوان‌ترین تیم لیگ در فصل 95-94 قهرمانی لیگ برتر زنان ایران را بدست آورد.

مدیرعامل باشگاه شهرداری سیرجان با بیان اینکه شهرداری سیرجان ورزش را تنها ابزاری برای قهرمانی و ارتقا برندینگ خود نمی‌داند گفت: ورزش می‌تواند به عنوان ابزاری برای ارتقا مسائل فرهنگی، مسائل آموزشی و توسعه ورزش همگانی باشد.

وی با اشاره به اینکه شهراری سیرجان در سالیان اخیر با راه‌اندازی مدارس فوتبال در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته در شهر و توابع سیرجان زمینه را برای پرکردن اوقات فراغت و همچنین استعدادیابی ورزش زنان ایجاد کرده است افزود: شهرداری سیرجان با برگزاری مسابقات ورزشی مختلفی به رونق بیشتر ورزش در جامعه زنان و مردان کمک کرده است.


جهانشاهی با اشاره عملکرد تیم در این فصل از مسابقات گفت: استراتژی تیم برای حضور در رقابت‌های این فصل جوان‌گرایی بود و باتوجه به حضور بازیکنان جوان و کم تجربه در ترکیب تیم پیش‌بینی این نتایج را داشتیم.

وی با بیان اینکه به هر حال این بازیکنان چند سال آموزش‌های لازم را دیده و می‌بایست به چرخه تیم ورود می کردند، تا منابع انسانی تیم را به سرمایه انسانی تبدیل کنیم افزود: البته در پایان فصل قبل هم چند نفر از بازیکنان باتجربه و ملی پوش از تیم جدا شدند، ما مشکل مالی داشتیم و بودجه لازم را برای حفظ این بازیکنان را در اختیار نداشتیم.


مدیرعامل باشگاه شهرداری سیرجان با بیان اینکه به نظر من جوانگرایی و تولید سرماید هزینه دارد و نتایج تیم در این فصل به شکلی پرداخت هزینه جوانگرایی انجام شده بود ادامه داد: با همه این اوصاف در دور برگشت شرایط تیم تغییر کرده و بازیکنان جوان ما توانستند در تغییر نتایج تیم موفق عمل کنند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا مسابقات فوتبال بانوان در بدترین زمان ممکن برگزار می‌شود گفت: برگزاری مسابقات لیگ برتر فوتبال بانوان به چند دلیل در این ساعت مناسب است.


جهانشاهی با عنوان اینکه تیم‌های زیادی از مناطق غربی کشور در لیگ برتر فوتبال بانوان حضور دارند بیان کرد: وضعیت جوی در پاییز و زمستان در این مناطق کشور اغلب تحت شعاع سامانه‌های بارشی است.


وی تصریح کرد: برگزاری مسابقات در ساعات قبل از ظهر به لحاظ کاهش هزینه‌های تدارکات و پشتیانی به سود تیم هاست، چرا که تیم‌ها یک روز کمتر هزینه اقامت در هتل‌ها را پرداخت می‌کنند و پس از برگزاری مسابقات نیز بلافاصله راهی شهر و دیار خود می‌شوند.

مدیرعامل باشگاه شهرداری سیرجان افزود: برگزاری مسابقات در این ساعات از روز به لحاظ امنیتی، حضور کادر اجرایی و برگزارکننده و هم لحاظ حضور بانوان هوادار ساعت خوب و ایده‌آلی است.


وی در پایان بیان کرد: اگر می‌خواهیم فوتبالی مدرن و همراه با ساختارها و استانداردهای روز دنیا را در دو بخش زنان و مردان داشته باشیم، باید به دنبال ایجاد ساختار حرفه‌ای‌تری در فوتبال مان باشیم.




شهرداری سیرجان, مهدی جهانشاهی


دیدگاه شما
دیدگاه ها